Förkyld festprissa

Japp, nu är det bara ett par timmar kvar tills den drar igång. Höstens största overallsfest i den här staden. Och jag är förkyld som tusan. Jag råkade visst stifta bekantskap med det lilla viruset i typ tisdags och sedan dess har jag varit mer eller mindre däckad. Idag är det dock något bättre och allt mitt vett säger åt mig att jag behöver minst en dag till av vila och återhämtning innan jag kan ge mig ut på nya äventyr. En liten promenad till affären, med efterföljande vila, hur låter det? undrar mitt bättre vetande. Men festprissan i mig bara viftar bort den lilla försynta, men ack så klarsynta, kommentaren. Det är overallsfest så jag ska festa, därmed basta!

Däremot kanske jag inte kör lika hardcore som jag brukar. Eller, tja, det varierar väl hur hardcore jag brukar vara. Den årligen återkommande overallsfesten som jag ska på idag har jag varit på en gång tidigare, förra året, och då drack jag, om jag inte missminner mig, en öl och sedan var jag less på hela tillställningen och ville bara gå hem. Tilläggas bör kanske att den enda ölen tog flera timmar att dricka upp. En naturlig fråga att ställa då är varför i hela friden jag ska gå i år igen, om det var så tråkigt förra året. Jag antar att det handlar om att ge tillställningen en andra chans. Förra året spårade det hela ur så till den milda grad att jag inte fick en rättvisande bild av vad just denna overallsfestens tema innebär. Nog för att jag var uttråkad redan innan urspårningen tog sin fart, men men. Nu har jag bestämt mig för att se om det hela kan utveckla sig på ett bättre sätt och då är det en bra idé att gå dit.

Men tillbaka till "förberedelserna" som pågår för tillfället. Jag behöver troligen ta lite mediciner för att kunna gå - tabletta mig frisk, så att säga - och jag sitter just nu och filurar på vilka trevliga tabletter man ska ta och svälja ner innan man går. Treo är ganska given, för jag får sådan där blixtrande huvudvärk, som visserligen försvinner lika fort som den kom, när jag gör något ansträngande. Problemet är väl att en fest är ansträngande mest hela tiden, därför behövs det halva grammet acetylsalicylsyra som en Treo-tablett förser mig med. För jag hoppas att det räcker med en, vill inte ta två. Funderar på att även ta Sinova, en tablett som dämpar nästäppa. Den är inte lika effektiv som nässpray, men å andra sidan så är jag bara lite småtäppt och inte i behov av nässpray. Funderar avslutningsvis på att ta Bromhexin, som tunnar ut slemmet i halsen (intressenta och mysiga indirekta beskrivningar av mina sjukdomssymptom här...), men problemet med det är att jag inte vet om det är slemmet som orskar hostan eller om det bara är rethosta som faktiskt dämpas av slemmet. Skulle ju vara dumt att tunna ut slemmet om det är rethosta, som då bara blir etter värre av att jag faktiskt tar en tablett. Dock varken vill eller bör jag ta mina mycket effektiva Codeintropfen, som lindrar hosta direkt, för man få i sig alkohol på overallsfester, det får man, oavsett om man hade tänkt det eller inte, och på den tyska bipackssedeln avrådes det starkt från att kombinera den medicinen med alkohol. Tror att svenska Fass helt enkelt säger, om samma substans, att den inte alls ska kombineras med alkohol. Men har man köpt den i Tyskland så gäller väl den tyska bipackssedeln, haha.

Funderar på att inledningsvis ha med mig en hel termoskopp med pepparmyntste till festen. Det är gott, löser upp i näsan när man inandas det och det är skonsammare för en sjuk kropp än alkohol. När sedan de fyra decilitrarna som min termoskopp rymmer är slut, då kan man börja fundera på om man ska ha en vatten eller en öl. Lite alkohol, kanske, alltså. Jag ska iallafall ta med mig öl och vatten, tror jag. Fast det smartaste är nog att varva te med annan dryck, man kan nog behöva näsuppfriskande aromer under hela tillställningen. Hm, hoppas att plast klarar av värme ganska bra. För jag har bara plastmuggar hemma, eftersom jag bestämde att jag antagligen inte skulle klara av både livsmedelsbutiksbesök och fest idag. Tänkte ju köpa pappmuggar och ett gäng näsdukar. Men nu får jag klara mig med plastmuggar och de näsdukar jag har kvar. Tänkte att jag skulle sno ett gäng sådana där pappershanddukar på universitetet också på vägen. Så man inte helt plötsligt står utan med rinnande näsa. Overaller är ju så bra med alla dess fickor som rymmer multum...


RSS 2.0